Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΣΕΑΔΕ ΣΤΙΣ 4-5-2018

          Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας συνεδρίασε στις 4-5-2018 στην Αθήνα   
      σε  απαρτία και έλαβε  τις παρακάτω αποφάσεις και έβγαλε τα κάτωθι συμπεράσματα:

1.     Έγινε ενημέρωση για το νομοσχέδιο αποσυναρμολόγησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» και ψηφίστηκε ομόφωνα το σχέδιο εισήγησης για την θέση της Ομοσπονδίας, η οποία είναι στην κατεύθυνση των αποφάσεων του 3ου Τακτικού συνεδρίου και της διαφύλαξης των εργασιακών, υπηρεσιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων.
2.     Συζητήθηκε το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα, που πέρα των άλλων, θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα όλοι οι πρωτοβάθμιοι ενημερώσεις, περιοδείες στις σχεδιαζόμενες υπό μεταφορά υπηρεσίες  και γενικές συνελεύσεις, ώστε οι ίδιοι οι συνάδελφοι να συμμετέχουν ενεργά στην διαμόρφωση του πλαισίου της επόμενης μέρας.
3.     Αποφασίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία, να σταλεί καταγγελία,  για τα ζητήματα των  συνεχιζόμενων πογκρόμ αυθαιρεσιών, μιας μερίδας  Συντονιστών ( Μακεδονίας-Θράκης και Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας ) στα θέματα των μεταθέσεων και των αναπληρώσεων προϊσταμένων ( που παρά την δυσμενή εξέλιξη για το μέλλον πολλών συναδέλφων, προχωρούν ακάθεκτοι ) και να γίνει γνωστοποίηση στο Υπουργείο Εσωτερικών και τον υπουργό κ. Π. Σκουρλέτη που είναι αρμόδιος πειθαρχικά υπεύθυνος για τις παράνομες αποφάσεις των Συντονιστών.
4.     Έγινε ενημέρωση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής με την παρέμβαση που έγινε στις επιτροπές της βουλής με το υπόμνημα που καταθέσαμε και την παρέμβαση του Προέδρου της ΟΣΕΑΔΕ.
5.     Ομόφωνα αποφάσισε, η διεξαγωγή του ενδιάμεσου συνεδρίου να πραγματοποιηθεί τέλη Σεπτέμβρη του 2018 και το συνέδριο να είναι και καταστατικό. Ο τόπος διεξαγωγής θα αποφασιστεί στα επόμενα διοικητικά συμβούλια.
6.     Έγινε δεκτή με ενισχυμένη πλειοψηφία η πρόταση μομφής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ( ΔΑΣ ), για τον  Γραμματέα της ΟΣΕΑΔΕ κ. Μαυράκο Αντώνη για  τη θέση του για την  Εργατική Πρωτομαγιά και για ανάρμοστη, αντιδεοντολογική, αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά προς τα μέλη  του Διοικητικού Συμβουλίου,  με ηλεκτρονικό μήνυμα.
7.     Τέλος ενημερώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο για τα οικονομικά της ΟΣΕΑΔΕ.
 
Θα ακολουθήσουν και αναλυτικές ανακοινώσεις, σε όσα θέματα χρειαστεί, για  τα
      παραπάνω.