Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΣΕΑΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΕΝ (ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ)

Σήμερα το μεσημέρι 4/5/2018, έγινε ενημερωτική συνάντηση του Προεδρείου του ΔΣ, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Αθήνα με τους αρμόδιους  ειδικούς συνεργάτες  του Αν.Υπουργού κ. Σωκράτη Φάμελλου, τον κ. Παπασπυρόπουλο Κωνσταντίνο και την κ. Καραμπατζού Δόξα.
Στην αναλυτική συζήτηση που ακολούθησε, λάβαμε καταρχήν μια διαβεβαίωση από τους αρμόδιους  συνεργάτες του Αν.Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ότι έχει ολοκληρωθεί και θα προωθηθεί το συντομότερο, η νομοθετική διάταξη-ρύθμιση από το Υπουργείο, για τα έτη  2016-2017-2018, για την μόνιμη και οριστική επίλυση των πληρωμών των προγραμμάτων  Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών. Η διαβεβαίωση που έγινε, είναι κενό γράμμα όμως καθώς δεν έχει και πάλι, χρονικό ορίζοντα. Για εμάς παρά τις καλές προθέσεις που διαφάνηκαν είναι μονόδρομος η αγωνιστική διεκδίκηση, έχοντας ως παράδειγμα και την προηγούμενη χρονιά.
        Στην συνάντηση τέθηκαν από την πλευρά μας, τα επαναλαμβανόμενα ζητήματα των απαράδεκτων καθυστερήσεων και της μη πληρωμής, των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στις Δασικές Υπηρεσίες των ΑΔ, των προγραμμάτων Πρόληψης Λαθροϋλοτομιών  για τα έτη  2016 και 2017. Ακόμα τέθηκε η μη εκπλήρωση της νομοθετικής ρύθμισης που είχε υποσχεθεί να ολοκληρώσει, εδώ και έξι μήνες το Υπουργείο και ο ίδιος ο Υπουργός στην Βουλή, ώστε  να λυθεί οριστικά το πρόβλημα  με τον τρόπο και την διαδικασία πληρωμής από το Πράσινο Ταμείο και για το νέο πρόγραμμα του 2018 όπως και για τα επόμενα.
        Στην συνέχεια ενημερώσαμε τους συνεργάτες του Αν.Υπουργού, ότι η ΟΣΕΑΔΕ έχει αποφασίσει Απεργία-Αποχή στις Δασικές Υπηρεσίες των ΑΔ, από τις 12 Μαΐου 2018 και έχει ήδη ξεκινήσει να κοινοποιεί τα σχετικά εξώδικα στις 7 ΑΔ και στα αρμόδια υπουργεία και είναι αποφασισμένη να συνεχίσει, μέχρι να πληρωθεί και ο τελευταίος εργαζόμενος τα δεδουλευμένα του.
Συναδέλφισσες, οι  

Οι αλλεπάλληλες θεσμικές ενέργειες και παρεμβάσεις της ΟΣΕΑΔΕ με έγγραφα ερωτήματα, συναντήσεις, ανακοινώσεις και υπομνήματα θα συνεχιστούν μέχρι να έχουμε πάλι θετικά αποτελέσματα όπως συνέβη και την προηγούμενη χρονιά.