Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


       Το ΔΣ της Ομοσπονδίας εκφράζει την συμπαράσταση του και την αμέριστη στήριξη του, στον συνάδελφο που δέχτηκε ξυλοδαρμό από πολίτη, ο οποίος περίμενε να εξυπηρετηθεί στην Δ/νση Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων στο Ηράκλειο και η δίκη του γίνεται αύριο.         Το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό ούτε και μεμονωμένο, αλλά έρχεται να προστεθεί σε έναν μακρύ κατάλογο, που αφορά υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και αναδεικνύει με τραγικό τρόπο, τις καθημερινές αντιξοότητες λόγω υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε αυτές. Είναι πλέον κοινή παραδοχή τα τελευταία χρόνια, ότι το πάγωμα των μόνιμων προσλήψεων, δημιουργεί δυσλειτουργίες, καθυστερήσεις και προβλήματα σε πολλούς κρίσιμους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης.
Τα προβλήματα αυτά παραμένουν άλυτα και το μάρμαρο το πληρώνουν συνήθως οι συνάδελφοι μας, κινδυνεύοντας και με πειθαρχικές συνέπειες, παρά την εντατικοποίηση της δουλειάς και τις φιλότιμες  προσπάθειες από την πλευρά τους να παρέχουν αξιοπρεπείς υπηρεσίες. Αυτήν την κανονικότητα λοιπόν, που επιχειρείται να παγιωθεί  σήμερα, δεν μας  επιτρέπεται να την αποδεχθούμε ως εργαζόμενοι κουβαλώντας ένα φορτίο που δεν μας αναλογεί.
Ζητάμε στελέχωση με μόνιμο προσωπικό σε όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις τώρα και όχι αποσυναρμολόγηση και περαιτέρω μείωση διοικητικών δομών, μιας και η συγκεκριμένη υπηρεσία, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι εντάσσεται σε αυτές που μεταφέρονται στο ΥΠΕΣ, με τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ».
Ζητάμε επίσης από όλους τους πολίτες που εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους σε ανάλογα ζητήματα να αντιληφθούν τα πραγματικά αίτια και να κατανοήσουν την θέση των εργαζόμενων και να μη βάλλουν επί δικαίους και αδίκους.
          Καλούμε τέλος, όλους τους συναδέλφους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης που εργάζονται σε υπηρεσίες, της Πόλης του Ηρακλείου, να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην αυριανή Στάση Εργασίας, που προκηρύχτηκε από τον Πρωτοβάθμιο σύλλογο ΑΔ Κρήτης από τις 9.30πμ ως τις 12.30μμ  της 9ης Μαΐου 2018, δίνοντας βροντερό παρόν  και δείχνοντας την αλληλεγγύη τους, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, στη δίκη του προπηλακισθέντος συναδέλφου Νίκου Τσαγκαράκη (Υπαλλήλου στη Δ/νση Αστικής Κατάστασης και Κοινωνικών Υποθέσεων).