Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ 9/4/2014

Η γενική απεργία στις 9 Απρίλη πρέπει να γίνει δική σου υπόθεση.  Μέχρι σήμερα η μη συμμετοχή σου στις απεργιακές κινητοποιήσεις όχι μόνο δεν σε ωφέλησε, αλλά ενθάρρυνε την κυβέρνηση να παίρνει συνεχώς μέτρα σε βάρος σου προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων, των  τραπεζιτών  και  γενικά  του  μεγάλου  κεφαλαίου.   Το  πιο  επικίνδυνο  είναι  ότι  τη  δική  σου αποχή  από  τη  δράση,  η  κυβέρνηση  την  ερμηνεύει  ως  αποδοχή  από  τους  εργαζόμενους,  όλων των μέτρων που παίρνει και ότι άλλος δρόμος διεξόδου από την κρίση δεν υπάρχει.

Με τα τελευταία νομοθετήματα που ψήφισε η κυβέρνηση (ο ν. 4250 καταργήσεις φορέων & αξιολόγηση Δ.Υ.  και  το πολυνομοσχέδιο ν. 4052) κλιμακώνεται η επίθεση σε όλες τις πλευρές της ζωής μας.
Με το πολυνομοσχέδιο γίνεται ακόμη πιο καθαρό ότι οι απολύσεις στο δημόσιο δεν θα σταματήσουν ποτέ, γι’ αυτό και προβλέπει ότι «το Ελληνικό Δημόσιο καταβάλλει αποζημίωση απόλυσης ειδικά και μόνο λόγω κατάργησης θέσης». Εξάλλου η θητεία των Τριμελών Επιτροπών ανά φορέα που είναι υπεύθυνοι για την αξιολόγηση του προσωπικού, που θα απολυθεί λήγει στις 31-12-2017 με δυνατότητα διετούς παράτασης.  

Η επικουρική ασφάλιση μετατρέπεται σε κεφαλαιοποιητική, αφού το ενιαίο επικουρικό ταμείο μετατρέπεται σε ταμείο καθορισμένων εισφορών, γεγονός που θα οδηγήσει σε μείωση των συντάξεων, οι οποίες θα υπολογίζονται με βάση το ύψος των εισφορών που έχει καταβάλει ο ασφαλισμένος. Επιπλέον, δίνεται πλήγμα στα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων, με την κατάργηση σειράς κοινωνικών πόρων που χρηματοδοτούν τα ταμεία αλλά και από τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.

Καμία  απόλυση,  καμιά  διαθεσιμότητα  σε  δημόσιο  και  ιδιωτικό  τομέα.  Σταθερή  και μόνιμη  δουλειά  για  όλους.  Να  μπει  φρένο  στις  συζητήσεις  για  την απελευθέρωση  των απολύσεων  που  ετοιμάζουν.  Αυξήσεις  στους  μισθούς  που  να  καλύπτουν  μέρος  των απωλειών μας.

Ως εργαζόμενοι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου παλεύουμε και διεκδικούμε:

·         Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια για όλους.
·         Καμία ιδιωτικοποίηση, καμιά εκχώρηση δημοσίων κοινωνικών υπηρεσιών σε ιδιώτες.
·         Όχι  στην  κατάργηση  των  επικουρικών  ταμείων,  στην  εκποίηση  της  περιουσίας  των ασφαλιστικών ταμείων, στη νέα προκλητική μείωση των εργοδοτικών εισφορών και στη νέα  μείωση  των  συντάξεων  και  του  ΕΦΑΠΑΞ.  Αύξηση  των  εργοδοτικών  εισφορών  και επιστροφή των λεηλατημένων αποθεματικών των Ταμείων.
·         Όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν μεταφορές.
·         Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες.
·         Κανένας πλειστηριασμός στη λαϊκή κατοικία. Όχι στη φοροληστεία και όλα τα χαράτσια.
·         Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο, αντί 20% που είναι σήμερα.
·         Να  σταματήσει  κάθε  συζήτηση  για  παρέμβαση  του  κράτους  και  των  εργοδοτών  στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα στην απεργία.

Καλούμε κάθε συνάδελφο που έχει συνειδητοποιήσει ότι άλλος δρόμος, πέρα
από τον δρόμο του αγώνα δεν υπάρχει, να κάνει την 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική– πανεργατική γενική απεργία δική του υπόθεση.